Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2015 10:24:50 - čvančara

Jak to je?

Zajímaly by mě náklady, které vynaloží náš stát, když hledá pohřešované někde v Afghánistánu, Libanonu apod? Ti lidé tam jezdí s vědomím, jaká je tam situace. Podle mě by si část nákladů, které jejich hledáním vzniknou, měli zaplatit. Protože jinak to platíme my všichni a já za sebe bych peníze dal radši na pomoc lidem, kteří to skutečně potřebují a ne těm, co dobrovolně hazardují se svým životem. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2015 13:55:13 - Ing. Antonín Seďa
 Obecně lze souhlasit a riziko, které tito lidé nesou tím, že jezdí do nebezpečných zemí je značné. Mimochodem k tomu slouží i zdravotní a životní pojištění, ale v totmo konkrétním případě nevím, zda jej měli sjednáno. Ovšem jinak si stát platí všichni občané ze svých daní a ten má mnoho funkcí. Jednou z nich je zajištění bezpečnosti svých občanů. Mimo jiné i tím, že si udržuje své zastupitelské úřady či má zpravodajské služby či armádu. Co se týká nákladů na hledání pohřešovaných, to je těžké vyčíslit, protože řada úkonů je placena tím, že si tyto orgány platíme ze státního rozpočtu, to je z daní. Ovšem platí, že například záchrana občanů v horách apod. není placena například státem či zdravotními pojišťovnami a lidé si ttyo náklady musejí posléze zaplatit sami. V tomto případě nevím, jaké záchranné akce budou podniknuty, ale pokud to bude speciálními silami policie či armády (předpokládám libanonské), pak zřejmě náklady bude hradit libanonská strana.