Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2015 6:52:34 - Emil Samec

Schengen

Pane poslanče,jak chrání země v Schengenu své hranice,když se sem valí tsunami tzv. uprchlíků z 80% ekonomických migrantů,to v Itálii a Řecku nemají pohraničníky?Proč nejsou neidefikovatelní migranti bez dokladů totožnosti ihned vraceni zpět, prostě tam od kud se pokušejí dostat do Evropy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2015 9:42:01 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz a souhlasím s názorem, že dnešní problém s nelegální migrací jde zejména na vrub ochraně vnějších hranic schengenského prostoru. Proto také jednou z podmínek ČR bylo posílení těchto hranic, technická a finannčí pomoc jižnímu křídlu EU atd. Problém s vracením nemá ČR, protože podle Dublinské konvence a také tím, že si naše vláda ponechala právo rozhodovat o azylantech, posíláme nelegální migranty do zemí, odkud k nám přišli. Nicméně další země tuto možnost již nemají, jelikož je velmi obtížné v rozpadlých zemích komunikovat o návratu těchto běženců. A jak víte, například Maroko odmítlo budovat uprchlické tábory na jejich území, a to přesto, že by jejich provoz hradila EU. Nicméně předpokládám přijetí dalších bezpečnostních opatření ke zvýšení ostrahy vnějších hranic EU.