Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2015 7:01:08 - Knirac21

Nejsem si jist.

Myslím, že za takové situace jako je příliv migrantů, je předpoklad, že by byli schopni jakkoliv se zapojit do běžného života naprosto mylný. Mentalita a zakořeněné zvyky není možné změnit osvětou ani čímkoliv jiným. Ti lidé vědí, že tady je líp než u nich,a to je vše co je zajímá. Staré zkušenosti ze Svitu Zlín z doby, kdy internacionální pomoc chtěla naučit Kubánce a Vietnamce vyrábět boty. Museli tam zrušit rozhlas po drátě, protože stačilo párkrát klepnout do bubnu, a Kubánci začali tancovat, zatímco boty od Vietnamců se dovážejí dodnes. Opravdu si myslíte, že ti Afričané nemají smysl pro rytmus vyvinutější než smysl pro práci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2015 13:52:09 - Karel Schwarzenberg
Jsem odlišného názoru, v nouzi se člověk chopí každé práce,. To je Váš předsudek, že jediné, co je zajímá, je že je tu lépe než u nich. Když se Vietnamci naučili vyrábět boty, tak i Syřané se naučí, co bude třeba. Afričané k nám nesměřují.