Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.07.2015 18:46:07 - líp už nebude

DOBRÝ DEN PANE FOLDYNA,

OBRACÍM SE NA VÁS, PROTOŽE VÁS MÁM ZA SLUŠNÉHO A ROZUMNÉHO ČLOVĚKA, KTERÝ CHCE , ABY TATO ZEMĚ PROSPEROVALA. CHTĚLA BYCH VĚDĚT , ZA CO DOSTALI MINISTŘI A NEMĚSTCI , VLÁDNÍ ÚŘEDNICÍ TY MILIONY NA ODMĚNÁCH ZA PŮL ROKU. PROSÍM , ALE NECHCI ODPOVĚĎ , ŽE TO JE MÉNĚ, NEŽ MĚLI TI PŘED NIMI. ZA CO MAJÍ VÝPLATY , KTERÉ OBNÁŠÍ STATISÍCE A JEŠTĚ K TOMU NÁHRADY. CO ZA TU NE MALOU VÝPLATU DĚLAJÍ, KDYŽ ČERPÁNÍ PENĚZ Z EU MAJÍ JAKO NAD SVÉ ÚKOLY, ZA COŽ BEROU ,TAK NEHORÁZNÉ ODMĚNY.COPAK TEN NÁMĚSTEK JUREČKŮV, UDĚLAL NAD SVÉ ÚKOLY, ZA PŘES TŘI STA TISÍC? JE HANBA, ŽE LIDÉ MAJÍ PLATY, KTERÉ NEJSOU ANI PRŮMĚRNÉ, A MUSÍ ZA TO ŽÍT, A ŽIVIT RODINU, TO UŽ SE NIKDO NESTYDÍ, ŽE TU JE TAKOVÁ CHUDOBA? DĚTI NEMAJÍ NA SVAČINY A OBĚDY DO ŠKOLY, CO BY ZA TĚCH 220 TISÍC BYLO, JE TOHANBA, ŽE UŽ LIDI VÁM NIC NEŘÍKAJÍ. DŮCHODCI VYDŘELI TADY ZA BILONY MAJETKU, TEN SE ROKRAD A DŮCHODCI 70 PROCENT ŽIVOŘÍ . VY PANE FOLDYNA JSTE S KOALIČNÍ STRANY, TO PRO TO ZVEDÁTE RUCE? ZDRAVÍ MELCROVÁ

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.08.2015 13:14:58 - Jaroslav Foldyna
Vážená paní Melcrová,

do jisté míry chápu Vaše rozčilení poté, co si přečtete mediální zprávu o tom, že mezi státní zaměstnance ministerstev, kam patří i náměstci, jsou rozděleny milióny. Na druhou stranu musím říct, že když si přečtu Vaši otázku, tak více než fakta je cítit Vaše rozčilení. Je to příliš černobílé vidění. Vy sama jistě, a společnost také, chcete, aby státní správa byla kvalitní a profesionální a měla kvalitní právníky, ekonomy, úředníky. Pakliže tito lidé nebudou mít odpovídající odměnu v zaměstnání za svou práci, tak žádnou kvalitní státní správu mít nebudeme. Budeme mít „béčkové a céčkové“ právníky, ekonomy, náměstky a to jistě nechceme, protože všichni ostatní, kteří budou kvalitní a budou si chtít vydělat odpovídající finance, půjdou k soukromé sféře, kde odměny jsou mnohem vyšší a nikdo do nich mediálně „nestřílí“. Proto bych v tuto chvíli při posuzování toho, kdo kolik bral, byl zdrženlivější. Pravdu budete mít pokud uvedete konkrétního úředníka, konkrétní odměnu a konkrétní chybu, pak s Vámi budu souhlasit.


Takto musím říci, že Váš dotaz je plný emocí, ale já nezpochybňuji, že na něj nemáte právo. Máte na něj právo, máte právo se bouřit, protože 25 let po listopadu je u nás skutečnost taková, jaká je. 1,5 miliónu lidí žije na hranici chudoby, na to nejsme zvyklí a na to si ani nebudeme zvykat. Proto chápu Vaše emotivní vyjádření, ale věřte mi, že je snahou stávající vlády věci, které nás tolik v minulých letech rozčilovaly, opravovat. Skutečností je, že česká ekonomika v této chvíli roste nejrychleji v Evropě. Druhou skutečností však musí být, aby tento růst pocítili i občané naší země a jsem proto rád, že se o politiku takto zajímáte. Omlouvám se Vám, že jsem neodpověděl tak rychle.


Děkuji a s pozdravem

Jaroslav Foldyna