ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2015 16:17:52 - bert železný

Exodus uprchlíků

Šlo podle vás předejít současnému exodusu uprchlíků a vzniku islámského státu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2015 17:25:14 - Marek Černoch

 Dobrý den.

Ano, šlo. Evropa a vyspělé státy se dostali do stavu "blaženosti" a pocitu, že vládneme všemu. Změnili jsme hodnoty, utekli od svých kořenů, historie a začali mít falešné pocity bezpečí. Neřešíme problémy dopředu, nesnažíme se je předvídat a být na ně připraveny. To, že se dávají masy do pohybu se vědělo již dlouho, ale evropští politici se neustále scházeli, jednali, pak se zase scházeli a pak řekli..musíme všem pomáhat. A nikdo nic nedělal. EU to nechala svou laxní politikou dojít až do této krize.

A co dělá například naše vláda? Jedná, něco připravuje a pak zase jedná. Proč neuzavřela hranice již na začátku léta, když začaly proudit vlny uprchlíků? Proč nechrání bezpečnost svých občanů? Zase liknavost. Jsme přeci suverénní stát a nenecháme si nic diktovat.

Pomáhejme, ale tam, odkud přicházejí. Musíme dát jasně najevo, že si Evropu a své země ubráníme. Že si ubráníme svou kulturu a naše tradice. To jsou jediné signály, které jsou jasné. Ti lidé nemají mnoho co ztratit a dobrou vůli považují za slabost.