Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2015 9:57:05 - Milan Chladílek

živnostníci

Zajímalo by mě, jak vaše strana pomáhá živnostníkům? kdyby bylo na vás nejraději byste zrušily paušály a to nemluvě o Mládkovi, který nás nazval parazity

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2015 14:51:59 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Předně musím říct, že to byla ČSSD, která zavedla paušály a proto nevidím důvod pro jejich rušení. Výrok pana ministra Mládka nebyl vhodný a spíše odpovídal stranické rétorice na sjezdu ČSSD, než jeho postoji k živnostníkům. Alespoň jak já jej znám. Oosbně se setkávám s problémem, že si živnostníci platí malé sociální a zdravotní příspěvky a pak se diví, když onemocní či odejdou do důchodu, na špatný životní standard. Proto je snahou ČSSD tohle napravit tak, aby byla povinnost si odvádět tolik, aby tyhle problémy nenastaly. JInak jsem přesvědčen, že drtivá většina živnostníků jsou poctiví občané, kteří se mají co otáčet, aby uživili své rodiny. Proto je třeba přijmout taková opatření, aby se stížilo podnikání těm nepoctivým, kteří krátí daně či žijí v šedé ekonomice. To by rozhodně prospělo těm poctivým. Vím, že je velký odpor živnostníků k registračním pokladnám, ale pokud se bude vybírat více daní, pak nemusí dojít k jejich zvyšování, ale můžeme jít opačnou cestou. Za kolegu Mládka se ještě jednou omlouvám, ale on to tak opravdu nemyslel.