Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2015 9:44:42 - íjáček

média

Jaké dopady podle vás může mít, pokud vyjde Babišovi jeho snaha koupit primu nebo novu? Už teď má na média pod palcem a tím i moc nad veřejným míněním. Bohužel.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.08.2015 10:27:08 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz a zároveň musím souhlasit s vaším názorem, že to demokratické společnosti rozhodně prospívat nebude. Nejedná se totiž pouze o pana Babiše a jeho vliv na média, ale také například senátora Valenty, který ovládá regionální týdeník či v poslední řadě pana Bakaly či finanční skupiny Penta. Zásadní problém, který vidím je skutečnost, že takto se dá výrazně ovlivňovat veřejné mínění a to jednostranně. Vliv oligarchizace naší politiky směřuje v uchopení politické moci bohatými podnikateli, pro které není problém zajistit jakoukoliv předvolební kampaň. A také může zajistit a také zajišťuje dehonestaci svých poltiických protivníků. Já sám jsem to zažil na vlstní kůži, takže přesně vím, co říkám. Pokud tedy pan Babiš koupí televizní stanici, pak bude mít velmi snadnou roli v PR a propagaci sama sebe či svých názorů. A jak víme, Češi jsou národem, který se nechá snadno médii ovlivnit. Příkladem mohou být Věci veřejné či ANO 2011. Přitom doposud není jasné a ani transparentní, kdo vlastně a z jakých peněz platil předvolební kampaně. Schválně hovořím o kampaních, protože to nebyly pouze volby do poslanecké sněmovny. V současné době je jedinou politickou stranou, která může čelit hrozbě oligarchizace sociální demokracie, a to i přesto, že je s panem Babišem ve vládní koalici. Ale tak to rozdali voliči a proto je současná situace o to horší . Dnes se Babišovo ANO 2011 chystá ovládnout kraje, aby dokonalo "mocenský" převrat v zemi. Nicméně stále věřím v selský rozum našich občanů, kterří si snad uvědomí, o co jde ve skutečnosti těmto politickým oligarchům.