Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 6:19:42 - vikturek99

CR odpadkovy kos za prachy???

Bude CR sloužit jako odpadkový koš Německu a OSN s uprchlikama???EU - my vám dáme prachy,vemte si je,narizuji vám to,je to vaše povinnost!!Jako vše v EU s diktatorskym Německém v cele!

Tohle není solidarita,ale sebevražda !Kdo ponese odpovědnost,až se někomu v naší zemi něco stane ???

Místo,aby to rázně řešili,přesouvají problémy dál di Evropy!To není řešení ! Na to EU nepotřebujeme !
Kdyby nebyla EU,tak se tohle nestane!Itálie by si ochránila i Řecko své hranice,neboť by jim nikdo do toho nekecal,za druhé by museli přistoupit k tomu tvrdě !!!A neříkejte mi,že to EU řeší,ta vyřešila úplný ho.... ! Na co máme vojenské lodě,to nemůžou zabránit,aby lidé ke břehům nedopluli??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.08.2015 14:40:11 - Ing. Antonín Seďa
 Problematika nelegální migrace je obsáhlá a v rámci EU ji řeší Frontex a státy ostrahou svých hranic. Ukazuje se, že jak Itálie, tak Řecko podcenilo situaci a bude nutno posílit ostrahu schengenského prostoru. Také velká prostupnost Tureckem, Makedonií, Srbskem atd. je velkým problémem. Nicméně neplatí teze, že naše země dostane peníze na uprchlíky z Německa či Rakouska. Stále platí dohody z Schengenu a pokud platí, pak k tomuto dojít nemůže. To, že řešení nelegální migrace bude obtížné a že bude stát daňové poplatníky obrovské peníze je realita. Vámi navrhované řešení či řešení navrhoavné panem prezidentem není optimální. Armáda není určena k těmto účelům, k tomu slouží policie a jiné represivní orgány. Ano a tady sopuhlasím, je nutno bojovat proti mafiánské struktuře, která těží z této migrační vlny. A to i potápěním prázdných lodí či bráněním vplutí do vod EU. Ale je nutno si uvědomit, že jak kapacity, tak zejména legislativa EU má své limity. ČR je připravena k ochraně svých občanů i svých hranic, ale v současné době nehodlá tato opatření jednostranně použít. Porušila by totiž několik základních pravidel EU. Snahou také je zajistit bezpečnost v Libyi, aby na jejím území vznikly uprchlické tábory, kde by probíhalo správní řízení. Je také třeba posílit administrativu při vyřizování žádostí o azyl apod. Jsem toho názoru, že je nutno postupovat koordinovaně a tak, aby jak píšete, žádný stát nedoplácel na společnou migrační politiku v rámci schengenu. Problém je, že například Itálie odmítla naši technickou pomoc při zajišťování hranic technickými systémy. Co se týká Německa, nemyslím si, že ČR naskakuje na jejich řešení. Příkladem je odmítnutí kvót, což umožňuje nezávislost rozhodování našich orgánů i české vlády.