Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 10:49:30 - Berika

Dnes je světový humanitární den

Když jsem to četla, vybavilo se mi bombardování Kosova. Musím podotknout, že jsem v Kosovu nedávno byla a podle mě se z toho země dosud nevzpamatovala a život je zde i oproti nám tak o 15 let zpátky. Zajímalo, zda sám za sebe bombardování schvalujete a co vás k vašemu pohledu na věc vede? Druhá věc, která by mě zajímala se týká nákladů, které jako stát na různé humanitární účely poskytujeme a zda si myslíte, že lidé jsou dnes s potřebnými více solidární nebo to vnímáte spíš naopak? Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.08.2015 14:49:43 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Předně je nutné odlišit celý proces nezávislosti Kosova a bombardování Jugoslávie. Já jsem měl možnost navštívit a to opakovaně muzeum v Sarajevu a bombardování jednotek, které chtěli zničit obyvatele Sarajeva schvaluji. To ale neznamená, že schvaluji uznání Kosova českou vládou či bombardování Bělehradu. Co s etýká nákladů na humanitární účely, přiznám se, že si myslím, že jsou obecně nízké a neefektivně vynakládané. Z mého pohledu poskytování financí nikam nevede a tady bych byl v rámci humanitární pomoci spíše podpodovatel technického zajištění, včetně zajištění dodávek potravin a základních surovin. Naše firma jsou připraveny k takové pomoci a nemyslím si, že bychom za peníze daňových poplatníků měli podporovat zahraniční výrobky. V současné době se nálady obyvatel vůči poskytování humanitární pomoci zhoršily. Je to dáno antiislámem a strachem z nelegální migrace. Nicméně pokud někde dojde ke katastrofě, pak Češi, Moravané a Slezané jsou velmi štědří. Proto se domnívám, že pokud by měli dostatek informací a pokud by se změnil způsob humanitární pomoci, pak by většina našeho národa tuto humanitární pomoc podpořila a podporovala. Solidarita s potřebnými  je výrazem úrovně společnosti a já jsem přesvědčen, že naše společnost na tom svým přístupem k solidaritě není tak špatně, jak se často píše v médiích.