Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 11:41:33 - P a v e l

Mír na Ukrajině I. část

Dobrý den pane poslanče, není na čase, aby se Česká republika zásadně postavila, proti dodávkám zbraní na Ukrajinu a pomohla zastavit toto válečné běsnění? Váleční štváči z USA, NATO, EU, někteří naši politici a generálové situaci jenom přiostřují, další dodávání zbraní na Ukrajinu a poskytování výcviku fašistické armádě uvádí celou Evropu do nebezpečí. Nebylo by rozumnější pomoci ekonomicky stabilizovat Ukrajinu a pomoci Ukrajincům přežít zimu? Za několik měsíců může dojít na Ukrajině k hladomoru a umrznutí mnoha Ukrajinců. NATO bylo stvořeno k ochraně míru a ne k vyvolávání válečných konfliktů a napadání suverénních států. Kterou další zemi NATO zničí pod záminkou zřízení demokracie, bude to Turecko? Nesmím zapomenout na velký úspěch NATO – 80 dní bombardování a zabíjení srbských civilistů, ukradení Kosova a jeho přidělení přistěhovalcům z Albánie. Tito Albánci teď zaplavují Evropu, protože nejsou schopni ekonomicky zvládnout situaci a raději utíkají zase dál. ....bude pokračování

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.08.2015 15:33:09 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za kopu dotazů. Předně je nutno říci, že si nemyslím, že NATO či EU ničí Ukrajinu. Problém EU byl v tom, že neodhadla skutečnou politickou a zejména ekonomickou situaci na Ukrajině. A také jsem přesvědčen, že o budoucnosti Ukrajiny si musejí rozhodovat sami Ukrajinci a nikoliv EU, NATO, USA či RF. Zároveň je nutno dodat, že Ukraina se stává novodobým bojištěm při rozdělování světa na základě politického a ekonomického vlivu. Souhlasím s Vámi, že je nutno pomoci ekonomicky stabilizovat Ukrajinu. Ale k této stabilizaci je třeba zajistit elementátní bezpečnost a to se prozatím nepodařilo na východní Ukrajině zajistit. Není třeba obviňovat znepřátelené strany, ale pozorovatelé OBSE kteří situaci neustále monitorují jasně dokazují, na čí straně je vina. Prozatím tato nedohoda a neplní si minských dohod ukazuje, že není v zájmu RF tuto strabilitu zajistit. JInak souhlasím, že dodávky zbraňových systémů a zbraní není vhodné, protože pouze napomáhá k pokračování bojů. A to jak ze strany separatistů, tak ukrajinské armády. Nicméně přesto je v něčem rozdíl. Východní Ukrajina je částí suverenního státu a ten má za povinnost tuto suverenitu bránit. Proto je třeba podporovat nikoliv armády sestavené oligarchy, ale pravidelnou armádu Ukrajiny. K tomu slouží výcvik vojáků, dodávky oblečení či výstroje. Nemám informace, že české zbrojařské firmy dodávájí zbraně na Ukrajinu. Vím o tom, že česká armáda ze svých přebytků dodala nějaké oblečení ukrajinským vojákům. Toť vše.
Nerozumím vašemu tvrzení, že NATO ničí nějaké demokratické země. Tureckoje na rozdíl od Ukrajiny součástí Severoatlantické aliance a neznám jediný náznak toho, aby jej někdo ze spojenců ničil. Co se týká bombardování Bělehradu, pak to bylo v souvislosti s ostřelováním a hladověním muslimů - bosňanů v Sarajevu. Doporučuji Vám navštívit muzeum v Sarajevu a pak by jste pochopil důležitost bombardování srbských jednotek, které toto město obklíčilo. Kosovo bylo uznáno českou pravicovou vládou a o tom se v našem parlamentu nehlasovalo. Pokud by se hlasovalo, já bych pro jeho nezávislost ruku nezvedl.