Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 16:09:05 - P a v e l

Mír na ukrajině odpověď

Asi jsem se špatně vyjádřil, jen upřesním: Turecko je samozřejmě členskou zemí NATO, ale USA si teď vezme část území Turecka, Sýrie a Íránu a daruje je Kurdům a vznikne nový stát Kurdistán. Írán a Sýrie asi protestovat nebudou, ale Turecko bude zásadně proti. Proto dojde pravděpodobně ke konfliktu USA ( NATO) a Turecko. Dále vysvětlení, že ČR něco ničí, tak zatím asi neničí, ale jen tiše přihlížíme špatným věcem a to mi připadá skoro stejné. A poslední moje tvrzení, že válku chtějí Američané, je proto, že americká ekonomika funguje jen pokud USA někde válčí a pokud se ropa prodává za americké dolary.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.08.2015 18:29:44 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za upřesnění. Dovolím si pár komentářů. Ano, problém Kurdů tady existuje a pokud KUrdové bojují proti IS, pak zřejmě za to něco budou požadovat. Nicméně si nemyslím, že bez souhlasuTurecka by vznikl na tureckém území nezávislý Kurdistán. Vláda ČR nemlčí, ale souhlasím s Vámi, že by měla více hájit národní zájem. Ať již v orgánech NATO či EU. Já například podporuji iniciativu současné vlády, zlepšit vztahy i koordinovat vzájemné postupy v rámci Visegradu. To je cesta, jak zvýšit tlak na rozhodovací procesy. Ano, problém každé země, a to zejména USA je v tom, že ekonomika výrazným způsobom ovlivňuje politiku. To je podstata neo liberální politiky, kterou jako sociální demokrat dlouhodobě kritizuji. Ale nezapomínejte na to, že každá země potřebuje zajistit pro své občany suroviny, vodnbí zdroje a základní potraviny. Například USA budou v dohledné době soběstační na plynu těžbou břidlicového plynu a také zvyšují těžbu ropy (problém Severního moře a šelfů). Takže obecně souhlas, ale to dělá každá globálně zaměřená země. Jak Čína, tak RF.