Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2015 19:59:14 - venos

Protiimigrační opatření

Váženy pane poslanče, je nějaký plán, kdybychom se z nějakého důvodu stali cílem muslimských běženců? Byla by vláda schopná např. zastavit udělování azylu ? Nebo nějaké jiné opatření, i za cenu porušení mezinárodních konvencí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2015 17:10:44 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Upřímně řečeno, v této chvíli žádný plán pro Vámi uvedou situaci neexistuje, nebo o něm nejsem inormován. Existuje řada dílčích nápadů a návrhů i z pozice PSP ČR a vlády ČR, nicméně pokud se při řešení tohoto problému pohybujeme na půdorysu EU a nikoliv pouze ČR (a neoddiskutovatelným faktem je, že problém se fakticky dá řešit pouze a jedině na úrovni EU) je naším úkolem, respektive našich politiků, prosadit v EU taková řešení, která umožní i ČR se s problémem vyrovnat tak, aby byl i náš prostor, naši občané důsledně chráněni a bráněni.
Jak sledujeme vývoj, čelné země EU, tedy Německo a Francie zintenzivnilly hledání řešení, nicméně to co aktuálně navrhují v tuto chvíli - tedy návrat ke kvotám - je pro mne z mnoha důvodů nepřijatelné, stejně tak jako jsou pro mne nepřijatelné signýly typu prohlášení pana Faymana z Rakouska, považuji je za jednozančně nepřijatelný nátlak.
Za sebe mohu konstatovat, že to nebyla ČR, která dlouhodbě vytvářila tak lákavou nabídku pro imigranty, která logicky vyvolává touhu řady občanů jiných zemí po snadnějším a pohodlnějším životě v ráji sociálních výhod Německa, Francie, VB, Švýcarska apod.
Nastala situace, kdy ani tyto země, které si tímto způsobem zcela krátkozrace a vůči celému EU společenství nezodpovědně řešily své demografické problémy, problémy s levnou nekvalifikovanou pracovní silou apod., již nejsou sami schopny se s touto situací vyrovnat a nárokují si pomoc i těch zemí, které s touto politikou neměli nic společného.
Pokud se především Německo, Rakousko, Francie, VB, Belgie a Švýcarsko nezamyslí nad tím, jak byly vynakládany obrovské finanční prostředky na zajištění ochrany hengenského prostoru, pokud jasně nepojmenují důvody této vlny migrantů, kteří nechtějí zůstavat ani v Polsku, ani v ČR nebo Maďarsku, vysloveně chtějí pávě k nim (a logicky tedy této mase lidí nejde o záchranu života), pokud ony sami nepřijmou taková opatření legislativní, ekonomická, sociální a třeba i silová opatření, aby tento přival migrantů zastavily, nevidím žádný důvod participovat na politických , ekonomických a sociálních nákladech, které bude nutné, na zastavení migrace vynaložit.
Úmyslně hovořím o zastavení protože zastavit tento proces je jediným možným způsobem, jak zachránit EU jako takovou.

S pozdravem
B. Chalupa