Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2015 14:14:16 - archandelka

Uprchlici a USA,OSN

Dobrý den,chci se zeptat,USA má nejvyšší podíl na uprchlického krizi,rozvratu fungujících zemí,byť pod diktátorem. Kolik set tisíc uprchlíků,si vezmou do USA,když to byli právě oni,co to tam rozvrtali.Pořád z USA zní,jak máme být vstřícní k uprchlíkům,byť jsou muži agresivní,jsou tam islamisti,IS bojovníci...Kolik tedy USA si jich vezme,to jsem se ještě nedozvedela.Můžete mi odpovědět???

V CR by jsme uprchlikum rádi zaplatili loď,aby se mohli dopravit do USA.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2015 15:18:44 - Ing. Antonín Seďa
 Tuto otázku musíte položit velvyslanci USA a nikoliv mně. Já jsem poslancem a politikem České republiky a jako takový hájím a budu hájit náš zájem. O příčinách pádu diktátorských režimů jsem toho napsal také dost a jistá část spoluviny na dnešní situaci ze strany USA existuje. Tak jako existuje vina zestrany vlád jednotlivých arabských zemí, které nejsou sto vyřešit dlouhodobý spor mezi sunnity a šítty. Taktéž neřešení sociálních problémů, nedostatek vody a základních potravin apod. je živnou ůdou pro radikalismus, což umě využil IS. Je nutno také rozlišovat mezi uprchlíky, kteří uprchli z důvodu obavy o svůj život a ekonomickou migrací, která je z jiných důvodů. Ale zejména proto, že tito běženci hledají lepší život pro sebe a své blízké. Nevím, zda v řadách nelegálních migrantů jsou bojovníci IS, ale pro to jsou sběrné tábory, proto se shánějí informace, proto se zajišťuje bezpečnost občanů, aby tito běženci nebyli bez prověření na svobodě. Jinak USA mají sami své velké migrační problémy, zejména na svých jižních hranicích. Problémem současné situace je nedostatečné zajištění vnějších hranic schengenského prostoru.