Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.09.2015 10:51:14 - Sejmon

uprchlíci

Dobrý den, zajímalo by mě, podle čeho jsou uprchlíci děleni na ekonomické a válečné? Jak se to pozná? Jsou nějaká obecná kritéria?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.09.2015 9:44:11 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

domnívám se, že obecná kritéria jsou zjevná a vycházejí z důvodů, které přistěhovalce k emigraci vedou. Váleční uprchlíci utíkají před hrozbou válečného konfliktu, násilí, represe a pronásledování z politických, náboženských nebo jiných důvodů. Ekonomičtí migranti směřují do západních zemí především s vidinou lepšího životního standardu. Posuzování konkrétních případů je samozřejmě velmi složité, neboť mnohé z těchto lidí lze jen těžko identifikovat a vše záleží na tom, co jsou sami ochotni sdělit. I proto je proces o udělení azylu poměrně dlouhý a komplikovaný.

Každý imigrant musí adekvátně při pohovorech se zástupci ministerstva vnitra prokázat všechny důvody, které ho vedou k tomu, že žádá o azyl. Nelze samozřejmě vyloučit, že může dojít k pochybení a zároveň v určitých případech mohou být oba důvody emigrace smíšené. Pokud se v rámci azylového řízení ukáže, že dotyčný se snaží úmyslně uvést úředníky v omyl nebo že odmítá spolupracovat, pak se domnívám, že postup úřadů by měl být nekompromisní.

Jana Černochová