Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.09.2015 15:46:35 - venos

Migrace

Dobrý den, S ohledem na vyjádření pana Michla (ekonom za ANO) a ministra Ťoka, máme se obávat, že zamýšlíte přijímat muslimy jako levnou pracovní silu? To hodláte opakovat stejnou chybu jako Francouzi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.09.2015 10:19:32 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den,
situace s běženci v Evropě stále nemá řešení a zatím to ani nevypadá, že by se do ČR hrnuli v nějakých větších počtech. Pokud by se tak stalo, což moc nepředpokládám, tak se budeme muset zamyslet, jak je začleníme do naší společnosti. To obnáší i zapojení do pracovního procesu. V ČR je aktuálně volných více než 100 000 pracovních míst, struktura nezaměstnaných jim ale neodpovídá. Imigranti by mohli alespoň částečně uspokojit poptávku po technických profesích. Nemluvila bych o nich ale výhradně jako o levné pracovní síle. Ze Sýrie prchají i inženýři, doktoři, vzdělaní a šikovní lidé. V každém případě ale bude lepší se na takovou situaci alespoň nějak připravit a ne pouze spekulovat a vymýšlet černé scénáře.

S úctou,
JP