Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.09.2015 11:02:43 - Vališ

Čta Vaši odpověd k sociálně vyloučeným se ptám - odpovíde tentokrát bez keců?

Jak chcete řešit neradostnou sociální situaci značné části obyvatel ? Heslem "máme se nejlépe v historii" ?
Zbrojením ??? Pěstováním řepky ?
30 mld / rok na zbrojení , které odffičí do ciziny stejně jako 40 mld snížené korporátní danět, poslední zbytky co zbyly po poválečné obnově už došly a příkopy u silnice už od státu už od Vás. Politiky (i Vámi) promrhané prachy přece musí v ČR chybět....
Nesmyslné vyhazováním prachů na "Americké války" na středním východě a v Afganistánu , léčením Kyjevských majdabanderovců ?
Pracovní místa pro ženy s dětmi jsou největší problém ČR a harašením zbraněmi je nevytvoříte ani nenaplníte předválečné heslo sociální demokracie "Práce a Mír". Ve svém vazalství k USglogálkapitálu konáte přesně opačně.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.09.2015 19:11:21 - Ing. Antonín Seďa
 Předně nemohu souhlasit, že mluvíte o nějakém vazalství k USA. Víte sám moc dobře, že každý stát musí ze své podstaty zajišťovat bezpečnost své země. A k tomu slouží armáda. Rozpočet na tento rok je cca 44 milioardy korun, z toho na investice jde necelých 10%. Na zahraniční mise jdou 2%. Takže prosím nehovořte o nějakém zbrojení či vyhazování prachů na Americké války.
Co se týká sociálně vyloučených občanů, tak ano, to je velký problém. Je zajímavé, že vžy se tento problém zvětší po vládách pravice, která vždy sníží přerozdělování a sociální dávky. Přes všechny problémy, které naše země má je však pravdou, že se její obyvatelé mají nejlépe v historii. Mluvím o údajích zveřejněných Českým statistickým úřadem, ale i životní úrovní obyvatel. Problémy jsou zejména u lidí bez domova, žen samoživitelek s dětmi či seniorů a zdravotně postižených. Současná vláda již přijala řadu opatření a další připravuje, aby zlepšila situaci těchto skupin občanů. Nicméně existuje jistá setrvačnost od přijetí legislativy k postupné nápravě stavu po vládách pravice. Podle mého názoru je nutno zvýšit míru přerozdělování národního bohatství směrem k chudším, k rodinám s dětmi a k důchodcům. Připravuje se podpora rodin s dětmi, změní se výpočet valůorizace podle spotřebního koše seniorů a omezí se "podnikání" na úkor sociálně slabých. Nicméně rozumím tomu, že jde vše pomalu, protože je nutno si na tyto aktivity vydělat růstem ekonomiky. Proto je třeba investic i do rozpoje firem, do zvyšování zaměstnanosti (což se v poslední době daří), zvyšovat export a konkurenceschopnost našich výrobců. S tím je ale  třeba zvyšovat minimální mzdu od které se oidvíjejí sociální dávky a platy zaměstnanců, které jsou v řadě odvětvích, zejména ve službách opravdu nízké. Nejsem ideolog a když se dívám na města a obce, pak vidím jejich úpravu a budování infrastruktury. To vše svědčí o tom, že ČR začíná po sedmi letetch vlád pravice dohánět vyspělé země.