Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2015 13:13:54 - PeterM

Musím změnit názor

To co cituji snad nemyslíte vážně a pokud ano tak jste beznadějný případ. Absolutně ignurujete ten dav lidí, mužů, žen a dětí co přihlížejí jak v cirkusu na upalování ženy zaživa. A přirovnáváte to Breivikovi. Jste takový ignorant anebo ještě něco horšího? Breivikovi nikdo nepřihlížel a ani neskandoval na jeho podporu.

"To nejsou. Ale tak jako mezi muslimy, tak i mezi Evropany s křesťanskými tradicemi existují lidé, kteří zabíjejí. Připomenu norského Breivika fanatika, který neváhal postřílet desítky mladých sociálních demokratů či před rokem událost v Uherském Brodě, kde vyšinutý jedinec legálně drženou zbraní zabil několik nevinných spoluobčanů. Prostě míchat terorismus s islámem není cestou k porozumění a ke společnému boji proti kriminalitě a terorismu. A občané na celém světě si přejí mír a nikoliv válku."

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2015 13:24:16 - Ing. Antonín Seďa
 Připomenu tedy něco z historie. Také církev upalovala ve středověku na hranicích a to za aplausu obyvatel. A to nejen při pálení čarodějnic. To samé se děje za bojovníků IS, který nastoluje opět středověké metody. To již tady bylo. Možná, že mé dva příklady nebyly nejvhodnější, ale chtěl jsem demonstrovat jedno. Lidé se rodí jako list nepopsaného papíru a teprve výchova , splečnost atd. působí na jeho osobnost. A pokud se sejde náboženská intolerance a nenávist se sociálním vyloučením, pak to sklouzává k nenávisti, zlobě, vraždám a obrovským krutostem. Tak jako v případě upalování na hranicích, upalování a mučení v Sýrii, vraždění Breivika atd. Násilí plodí pouze násilí. To, že bojovníci provádějí zabíjení tímto hrůzným způsobem je dáno zastrašováním oponentů. Ale z pohledu historie to opravdu není nic nového. Existovaly i jiné daleko horší způsoby mučení a zabíjení. Z pohleu nás Evropanů je to hrůza, ale z pohledu IS je to způsob, jak přinutit bezvěrce poslouchat. Vůbec neignoruji dav lidí, jak pravíte. Prostě to jsou lidé - fanatici, kteří podporují zabíjení neposlušných. Můžeme to odsuzovat, ale jediným opravdovým řešením je zajistit bezpečnostní stabilitu v daném regionu.