Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.09.2015 13:17:56 - Hejduk

Co vy na to?

,,Jiří Pospíšil navrhuje: Postavit tábory mimo Evropskou unii. Jako v Austrálii. A začít posílat pryč".....(vyšlo na PL)
Zní to podobně jako návrh Okamury na vysídlení Romů. Mám pravdu? trochu mě ale zaráží, že on byl za svůj návrh označen za rasistu. Jak to tedy je?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2015 16:26:43 - Ing. Antonín Seďa
Předně si nemyslím, že je stejné vysídlování Romů a stavění záchytných táborů pro uprchlíky mimo země EU. Podotýkám, že tento postup nastavila nejen Austrálie, ale i Španělsko. Základem je mezistátní smlouva s tzv. bezpečným státem či státem, odkud prchají uprchlíci, na jehož území se postaví tzv. hot spoty, chcete-li uprchlické tábory . A ty budou financovány EU. A v rámci těchto táborů se bude řešit to, zda má či nemá uprchlík nárok na azyl. Nyní se EU rozhoduje o umístění těchto hot spotů v Řecku, Itálii či Maďarsku. A to proto, že se země mimo EU nenašly, které by na svém území tyto tábory chtěly. Ano, existují tábory v Libanonu či Turecku, ale to je opravdu spíše humanitární pomoc uprchlíkům. Takže ten, kdo chce někoho vysídlovat je opravdu rasista. Ale vysídlování nelegálních migrantů z EU za rasismus nepovažuji. Opravdu v tom vidím rozdíl.