Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.09.2015 18:46:32 - Klinek Z

Lžete o "výcvikové misi v Afganistánu Vy nebo ČTK ? nrb o si

Cituji : Od 1.1. tohoto roku běží výcviková mise, které se účastní i naši vojáci, a to po odsouhlasení nejen vládou, ale i parlamentem. Spíše jsem toho názoru, že tato výcviková mise bude prodloužena za horizont roku 2016 a to na žádost afghánské vlády.
V březnu t.r "První táborští vojáci do země odletěli před týdnem. Nyní se seznamují se situací v Bagrámu a jeho okolí, postupně se také zapojují do hlídkování. Ostrahu základny od svých kolegů převezmou během dubna.

Že by si armáda dělal co chce , bez ohledu na oprávnění poslanecké sněmovny ??? Nebo je to jen další "oranžová kamufláž" s názvem Výcviková ?
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/armada-cr-strida-vojaky-v-afghanistanu-ofenziva-nepritele_337887.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.09.2015 19:01:38 - Ing. Antonín Seďa
Když hovořím o výcvikové misi, tak proto, že mise ISAF skončila ke konci minulého roku a byla nahrazena misí výcvikovou. To, že naši vojáci mají i jiné úkoly je zřejmé. Přece i kasárna či vojenská základna se musí střežiut. Afghánistán je země, kde se stále bojuje a kde jsou na denním pořádku teroristické útoky Talibanu. Mandát vojáků je dán přesně a je v souladu s usnesením Parlamentu ČR. Prostě nelže nikdo.