PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.09.2015 20:58:42 - muslim Obama

Afganistan roku 1960-1970,Irak,Syrie atd..

Dobrý den,viděl jste fotky z Afganistanu,Iráku,Sýrii atd. V roce 1960-1970 ??? Jsou to fotky jako lidí z Evropy,žádný šátky,burky...Co s nimi a s jejich mentalitou udělal islám ??? Stačí se podívat...

Proč islám nepostavite mimo zákon,je horší než nacismus...džihád,sharia...Proč to Evropa toleruje ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.09.2015 18:25:05 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, ano, ty fotky jsem viděl na internetu. Dnešní stav ve zmíněných zemích je v porovnání s dobou před čtyřiceti- padesáti lety alarmující. 
Ve společnostech, které jsou v krizi, stoupá poptávka po zjednodušujících ideologiích, náboženských i nacionalistických. Islám dává lidem iluzi, že do událostí vidí, že znají odpovědi, dává jim pocit pevné půdy pod nohama. 
V Sýrii baasisté podporovali umírněný, světský arabský nacionalismus. Američané je chtěli svrhnout, a proto podpořili islamisty. A ti přivedli společnost ke zdivočení. Toto se děje všude tam, kde se islám stal náhražkovou ideologií místo ideologie nacionalistické, socialistické nebo jakékoli jiné. Islám má neskutečně slabý racionalizační potenciál. Umí jen rozbíjet, ale nikoli budovat. 
Islám v Evropě zakázat nelze, protože k evropským principům patři svoboda vyznání (i když v případě islámu nejde čistě jen o náboženství). Je ale jasné, že jim o svobodu vyznání nejde. Jim jde o to, jiným svobodu (a nejen svobodu vyznání) vzít.