Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2015 8:48:56 - muslim Obama

Proc vlada nepouziva selsky rozum ?

Dobry den, neni na case na problem nahlizet selskym rozumem ? Poucila se vlada o historii muslimu???
V cele Evrope to vre...Evropane je tu nechteji, pruzkum v Nemecku (privatni), 90% nesouhlasi s pristehovalci, starostove ve Francii protestuji tez, neubytuji pry ani krestany !!! Kam az to dojde??? Bude z toho obcanska valka???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2015 9:54:56 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Podle mého názoru k občanské válce nedojde, protože není důvod. Vše lze řešit demokratickými metodami, na kterých je Evropa založena. To, čeho se obávám já, je radikalizace společnosti a vyšší podpora všem populistům či xenofobně založeným politikům. Rozumím tomu, že politici by měli reflektovat na názor veřejnosti a naše vláda to činí. Dokonce si myslím, že selský rozum používá. Uvedu několik příkladů. odmítání povinných kvót má logiku v tom, že přece nelze nutit uprchlíky, aby zůstali v zemi, kde zůstat nechtějí. A také ČR by přišla o možnost výběru. Vláda jasně deklarovala postup k řešení migrační krize a to zajistit neprůchodnost vnější hranice schengenského prostoru a vybudování hot spotů v zemích s vnější hranicí schengenu. Tam by se měli oddělit skuteční uprchlíci v rámci ženevských dohod od těch ekonomických migrantů. A také se musí řešit bezpečnostní a sociální stabilita zemí, odkud tito migranti pocházejí. Co se týká historie, tak je nutno se poučit nejen z historie islámu a muslimských zemí, ale i z historie evropských zemí. Mám na mysli vznik fašismu v Německu a důsledky světových válek. Na závěr pár informací. ČR každoročně několik tisíc žádostí o azyl a letošní nárůst o 430 žádostí není dramatický. ten se dá zvládnout administrativně a podle platných zákonů. To, že je naše země kritizována za uprchlické tábory ukazuje, že vláda si je vědoma bezpečnostních rizik vůči našim občanům. A řeší to jediným možným způsobem. Ta rizika nejsou pouze ryze bezpečnostní, ale i zdravotní. Udělených 40 azylů pro Syřany také není nic problematického. To, že naše země má jedny z nejpřísnějších azylových zákonů je sice trnem v oku některým nevládním organizacím či některým členským zemím EU, ale osobně jsem přesvědčen o tom, že je to správné a současná migrační krize to potvrzuje.