Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2015 11:32:13 - Růžičková

uprchlíci na hranicicích

Dobrý den, zajímal by mě váš pohled na aktuální situaci na maďarsko-srbských hranicích a taky mě zajímal váš návrh dalšího postupu, jak situaci řešit? Nemyslím si totiž, že je tento stav dlouhodobě udržitelný a je na čase přijít s nějakým smysluplným dlouhodobým řešením. Nemyslíte? Růžičková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2015 14:56:27 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz a plně souhlasím, že je nutno současnou situaci řešit. Maďarská strana musela reagovat na průchodnost hranic bezpečných zemí, které vlastně umožňují legální průchod nelegálních migrantů. Maďarská policie reagovala podle platných maďarských zákonů, protože nešlo tolerovat nelegální překračování hranic. Nehledě na skutečnost, že maďarská strana nebyla schopna ty tisíce uprchlíků zúřadovat. Nyní je spíše otázka, jak zareagují tyto bezpečné země, přes které tito běženci přicházejí. A nyní k tomu řešení. Základem musí být dodržování schengenských dohod, zejména u těch zemí, které mají zodpovědnost za ochranu vnějších hranic schengenského prostoru. A zároveň je nutno zesílit boj proti převaděčům a organizovanému zločinu, který využívá této současné migrační krize. Dodržování legislativních pravidel schengenu, dodržování azylové politiky EU a jednotlivých členských zemí EU ukáže ekonomickým migrantům, že Evropa již tyto migranty nebude přijímat. Jako dlouhodobé řešení je ovšem bezpečnostní, ekonomická a sociální stabilita rozvrácených zemí , odkud migranti pocházejí. Jedná se zejména o Sýrii a Irák. A také by měla EU zesílit humanitární a rozvojovou pomoc v zemích, které představují možnou hrozbu migrace v budoucnosti. Ale k tomu je nutno souhlasu a souladu mezinárodního společenství, zejména RB OSN.