Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2015 12:12:05 - Bardotka

Co vse urazi muslimskou viru???

Co vse urazi muslimskou viru? Nejsme to vsichni my obcane Evropy???? Jak jime, jak se oblikame, jak zijeme, jak pracujeme... ???

Nyni pry i Oktoberfest urazi muslimskou viru...nas zase urazi muslimska vira, tak co ted s tim ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2015 15:07:30 - Ing. Antonín Seďa
To, že islám stanovuje jiná pravidla než křesťanství či budhismus je zřejmé. To ovšem znamená, že dodržování těchto  pravidel by měli muslimové vyžadovat v muslimských zemích a to po svých občanech, a ne po turistech. Ti mají respektovat pravidla a chovat se slušně. Přitom existuje řada sekulárních zemí, například Turecko, kde se daří kombinovat jak islámské, tak evropské pravidla. Ale i v Tunisu či Maroku, kde je výrazným hospodářským oborem cestovní ruch. Totéž však musí vyžadovat evropské země, kde musí platit, že muslimové budou dodržovat pravidla a zákony těchto států. To platí, alespoň podle mého názoru na veřejnosti a na veřejných místech. Neplatí v jednotlivých domácnostech. To, co je bezpečnostním rizikem, je kombinace náboženského fundamentalismu, sociálních problémů a fanatismu. A nemusíme chodit pouze do Sýrie, ale stačí se podívat do historie, například na vznik fašismu či období třicetiletých válek, založených na boji protestantů s katolíky. Proto si myslím, že kromě bezpečnostní stabilizace rozvrácených států je nutno posilovat i růst životní úrovně v těchto zemích. Takže ano, pravidla je nutno dodržovat ze strany ne domácích občanů, ale těch, kteří do těchto zemí přicházejí.