Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2015 12:52:06 - Bardotka

proc nevypovime mezinarodni smlouvy o uprchlicich?

Dobrý den,Proč nevypovime mezinárodní smlouvy o uprchlicich či je nezmenime,ve vztahu jen k ženám a dětem ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.09.2015 22:21:49 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Mohu odpovědět jen dle svého názoru - nevypovíme, protože jsme právní stát, protože jsme dobrovolně přistoupili do společenství evropských států, protože jsme členskou zemí OSN - jednoduše proto, že demokraticky instalované zákony se mají ze zásady dodržovat, i když se nám to v danou chvíli nemusí líbit (protože opak je cesta anarchie a chaosu).
Na druhé straně je zcela legitimní požadovat, pokud považujeme existujicí právní normy za nevyhovující, za neodpovídající aktuálním potřebám, jejich revizi a změnu. Maximální tlak na přijetí nových právních norem, které budou lépe reflektovat aktuální změněné bezpečnostní podmínky je nejen legitimní, ale evidentně i nanejvýš nutné.
A to je mimo jiné to, co budu jako poslanec PSP ČR požadovat po naší vládě, po evropské politické reprezentaci - předložení konkrétních návrhů nových mezinárodních, evropských i národních legislativních norem týkající se migrační a azylové politiky. Je neprodleně nutné zajájit efektivní a rychlou diskusi a především pak urychleně přijmout takové právní normy, které budou zajišťovat mimo jiné i tu okolnost, aby nebylo možno naši solidaritu, promítající se do migrační a azylové problematiky zaměňovat za slabost, aby ji nebylo možno jakkoli zneužívat a aby zabezpečovala skutečně jen a pouze pomoc lidem v přímém ohrožení života.
V tomto ohledu s Vámi naprosto souhlasím.
Samozřejmě nebudu jen "pokřikovat", ale v rámci svých možností jsem se do takového procesu, cestou práce v příslušných orgánech sněmovny, zapojil.

S pozdravem
B. Chalupa