PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2015 20:32:55 - Jaroslav Kozlík

Vyjímka

Dobý den, byly by dnes schválené kvóty pro ČR závazné, kdyby současná vláda nevzala zpět přislíbenou vyjímku prosazenou p. Klausem? Přesidlování lidí proti jejich vůli i proti vůli námi zvoleného parlamentu (únor 2015) asi je v rozporu s naším právním řádem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2015 11:52:34 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Kozlíku, slovenský premiér Fico má pravdu, když řekl, že Brusel nemůže nikoho nutit. A že půjde klidně do arbitráže. Jenže to je slovenský politik. My Češi jsme závislí na tom, jaký postoj zaujme česká vláda. To, co jsem se o jejím postoji dočetl dneska v novinách, mě optimismem nenaplňuje. Klausova výjimka byla spíše jeho reklamní trik, byla bezzubá. Rozhodnutí je na české vládě. Uvidíme. V roce 2009 Ústavní soud řešil stížnost sedmnácti senátorů. Tehdy ústavní právník Jaroslav Kuba argumentoval tím, že Lisabonská smlouva může pro nás znamenat za určitých okolností povinné uprchlické kvóty, což je v rozporu s článkem 1 a 2 platné ústavy. Tento argument padl už roku 2009 !!! Štefan Fulle, pozdější komisař, Kubu tehdy neváhal zesměšňovat. Ukazuje se, že u nápadů Evropské komise se musí brát vážně i sebenepravděpodobnější a sebepitomější formální možnost. Uprchlické kvóty, v roce 2009 podle hlavounů směšné a nemožné, jsou dnes realitou.