Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2015 20:44:05 - Jaroslav Klečka

Jaké "zájmy ČR" potáhne AČR v roce 2016 hájit do Afganistánu , jak slíbil Sobotka ?

Zeman vzkázal Stropnickému : Vojáci mají zůstat doma a chránit hranice...
Vezmete si poučení, že plést do rvačky zvířat v cizím revíru je riskantní a je tudíž rozumné se do toho neplést obzvlástě když okolo vlastního revíru obchází škodná ?
Copak Sobotka neví že v Afganistánu to jde s válčením USA od deseti k pěti a většina Evropských zemí už vycouvala , a Mírová mise NATO už skončila bez výsledku? On neví čemu vojáci se říkali "za koho čistí bodáček" ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2015 6:07:32 - Ing. Antonín Seďa
 Zahraniční mise byly na příští rok již parlamentem schválený, včetně tréninkové a výcvikové mise v Afghánistánu. Této mise se účastní mezinárodní koalice a cílem je pomoci afghánské vládě zacvičit afghánské ozbrojené síly (ANO, ANP). Ty od začátku tohoto roku převzaly kontrolu nad bezpečnosti země. Celá mise je pod mandátem RB OSN a na pozvání afghánské vlády. A cílem je pomoci afghánské silám zajistit bezpečnost země a její stabilitu. S pánem prezidentem obecně mohu souhlasit v tom,že primárně je naše armáda určena k obraně naší země .Nicméně panu prezidentovi musím připomenout,že to byl on,kdo prosadil rozšíření naší zahraniční účasti na Golanských výšinách a proto je od pana prezidenta poněkud pokrytecky jeho tvrzení o zahraničních misích. Jinak celé působení našich kontingentú v Afghánistánu mělo za cíl boj proti mezinárodnímu terorismu a stabilizovat tuto zemí. Také mě mrzí,že ně vše se povedlo, a pokud si přečtete řadu mých vystoupení na plénu sněmovny, pak pochopíte i tu moji kritiku,která právě na řadu těchto chybných kroku upozorňovala. A také je pravdou,že zkušenosti z opravdových bojů napomohly zkvalitnit výcvik a přípravu našich jednotek. Ti vojáci,kteří prošli afghánské mísí mají daleko větší schopnosti  a zkušenosti,které při normálních cvičeních nemohou získat. AČR je sice připravena zasáhnout proti emigrantů,ale to není její primární úkol. To je věci bezpečnostních složek. A prožití opravdu nevidím důvod,pokud neexistuje ten populistický pana prezidenta, aby armáda zasahovala. Bezpečnostní situace na našich hranicích je stabilizovaná a bezpečnostní síly jí zvládají.