Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2012 16:07:39 - Ferdinand

eAukce a poznatky se soukromého sektoru použitelné do veřejného

Děkuji za odpověď pane Novotný, ještě bych rád, kdybyste mi mohl doplnit - co vše se dá eAukcí soutežit ? A budete ještě v něčem podobném pokračovat jako město Most ?
Na vašem profilu jsem se dočetl, že nejste politikem dlouho - pracoval jste v soukromé společnosti v nejvyšším managmentu - dají se některé pracovní a rozhodovací procesy přenést z řízení velké firmy do veřejného sektoru ?
Děkuji za odpovědi Ferdinand Jakoubek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2012 17:23:38 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Soutěžit eAukcemi se dá prakticky spousta činností a  věcí. Určitě již zmíněné dodávky plynu či elektřiny. Dále pak například telekomunikační služby, MTZ - kancelářský materiál, potraviny, PHM, stavební projekty.

Město bude pokračovat - aspoň doufám, neboť to není záležitost jen chtění jednoho člověka (tedy mě). Musí být k tomuto kroku i chtění všech kolegů v radě města. Tak uvidíme.(úsměv). V dalších záležitostech připravujeme tzv. nákupní portál, který bychom rádi vyzkoušeli na dvou komoditách a to kancelářské potřeby a potraviny u magistrátu a příspěvkových organizacích města.

Uvolněným politikem jsem od 11.11.2010. Čili rok a čtvrt. Musím říci, že např. srovnání rozhodovacích procesů je v komerční , soukromé sféře, rychlejší a akčnější. Mnohdy i smysluplnější. Nicméně o veřejné sféře se říká všelicosi- já jí beru jako pomoc spoluobčanům, jako taková by měla sloužit, bohužel mnohdy lidé jsoucí a pracující ve veřejné správě si pletou smysl své práce a svého působení. Věci komlikují a čím dál více zamotávají. Myšleno již od zákonodárců. Musím říci, že některé zákony jsou skutečně neskutečné paskvily od lidí, kteří bohužel znají problematiku buď hodně povrchně, či minimálně. Popřípadě se v ní projevuje čirý lobbismus a nad některými  . . .  zůstává rozum stát.

Nicméně zpět k Vaší otázce, ano dají se mnohé pracovní i rozhodovací procesy z řízení soukromé společnosti aplikovat i ve veřejné správě - otázkou však vždy je "politická dohoda a shoda". Když už se dostanete přes překážky zákonů, tak mnohdy skončíte nad argumenty politickými.

A to je pak "ohne sranda" (úsměv)

Jde to pomalu, ale jde to !

Pohodový den

Karel Novotný