Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2015 10:18:45 - Sju

Pane poslanče

Co si myslíte o těch, kterým nabízíme pomoc a oni ji odmítají? Proč si uprchlíci kladou požadavky na to, kde budou, co budou nosit apod. a proč byl Červený kříž vykázán z Luhanska? A kdo o tom v případě Ukrajina rozhodl? Pokud vláda, neškodí tím svým občanům a nemůže to přerůst ve vážnější nepokoje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.09.2015 14:50:09 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotazy. Je nutno jasně odlišit válečné uprchlíky od ekonomických běženců. Platí ženevské dohody,které dávají uprchlíkům právo na azyl v první bezpečně zemí. Pokud tak neučinili,pak se jedna o porušení dohody a pro mně osobně jsou to nelegální migranti,kteří si vybírají v které zemí chtějí žít. Pak ovšem neplatí pro EU schengenskeho smlouvy a pak nemají pravdu ani představitelé EU. Podle mého názoru si stěžují ekonomičtí emigrantů,kterým někdo zajišťoval cestu za lepším životem a možná i za rodinami či přáteli. Co se týká východní Ukrajiny, nevím kdo a z jakých důvodů ukončil činnost Červeného kříže . Mohli to být například bezpečnostní důvody. Takže tady opravdu neumím odpovědět. V současné době naším občanům nic nehrozí,protože vláda má migraci pod kontrolou. Dnes se ukazuje,že rozhodnutí o povinné kvótách je pouhým začátkem a je otázkou,kam to může dospět. Kancléře Merkelová již neví co říká a ztrácí podporu i své vlastní politické strany. Pokud je pod vlivem podnikatelských svazů ,pak ať to řekne jasně a neschovává se za humanitní slogany. Já jí osobně nevěřím a její způsob nátlakové politiky odmítám. Ale stejně odmítám populismus a nezodpovědnost od české opozice či pana prezidenta. Historické souvislosti totiž ukazují,kam tato nezodpovědná politika může dospět. Různí Okamurové , Konvičkové a další političtí exhibicionisté jsou ostudou našeho národa. Nevěřte jim ani slovo, protože bojují za občany,které zbytečně straší, ale bojují pouze za své politické přežití.