RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2015 10:21:28 - Sju

Pane poslanče

Co si myslíte o těch, kterým nabízíme pomoc a oni ji odmítají? Proč si uprchlíci kladou požadavky na to, kde budou, co budou nosit apod. a proč byl Červený kříž vykázán z Luhanska? A kdo o tom v případě Ukrajina rozhodl? Pokud vláda, neškodí tím svým občanům a nemůže to přerůst ve vážnější nepokoje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2015 8:57:17 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Sju,

je dobře známo, že všichni migranti, kteří přicházejí k nám, chtějí následně přejít do Německa a tam čerpat z bohatého sociálního systému. Tito lidé tam půjdou, kvóty nekvóty, nebude jim v tom možné zabránit. Jiné to bude, pokud EU dopustí další eskalaci migrační vlny. Pak se nebude jednat o tisíce a desetitisíce migrantů, ale o statisíce a miliony. Pak se možná někteří rozhodnou u nás zůstat. Pán Bůh nás potom chraň, když si budou vybírat, kde budou ubytováni či co dostanou jíst.

K Vaší druhé otázce. Červený kříž je naopak jedinou humanitární organizací, která V Luhansku dostala akreditaci. Ostatních deset organizací, které v Luhansku působí, včetně Lékařů bez hranic a Člověka v tísni, bylo vykázáno. Souhlasím s Vámi, že vykázáním humanitárních organizací luhanská vláda svým občanů škodí.

S pozdravem

Jan Zahradník