Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.09.2015 20:03:44 - Fiona H.

Co na nas chysta EU pres kvoty uprchliku?

Jak vysvetlite,že EU chce na mensi počet uprchlíků věnovat tak velké dotace,přes 3.miliardy EUr do roku 2020,víc penez,než pro jiné země,které mají přijmout více uprchlíků ?

Co za tím je? Chystá EU něco nekalého nejen pro CR ???Můžou nás opět přehlasovat a dát sem desetitisíce uprchlíků ???
http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-5717_en.htm

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2015 13:33:31 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, ale nevím, zda vás moje odpověď uspokojí. Předně, pokud se nemýlím tak ta dotace ve výši 3 miliard Eur je určena na pomoc těm zemím, které jsou zatíženy uprchlickými tábory, jako je Turecko, Řecko a Itálie. Jinak tak jak se rozdělily kvóty, tak se bude dělit i příspěvek jednotlivým zemím z fondu EU. Já jsem proti povinným kvótám, které nic neřeší a přinesou a již přinesly řadu novým problémů. To, co je dobré je skutečnost, že EU konečně přijala řadu opatření, které mají být realizovány do konce tohoto roku. Ať již hotspoty v Řecku, Itálii a Maďarsku, zesílení boje proti převaděčům a organizovanému zločinu či dělení běženců na uprchlíky a ekonomické migranty, kteří nebudou vpuštěni do EU. To, že EU nás přehlasovala, tak je možné, že se to stane i v budoucnu. Pokud dnea se dělí 60 000 a 120 000 migrantů, tak brzy to může být 600 000. ČR je na tom relativně dobře, že nneí cílovou zemí této migrační vlny. Ale nikdo nemůže nyní tvrdit, že se to v budoucnu nestane. Německo udělalo chybu, na kterou doplácíme i my. Naše země nepotřebuje novou pracovní sílu ze Sýrie či jiných zemí. Máme dostatečný počet nezaměstnanných, kteří moho obsadit volná pracovní místa. Na tom případě je zřejmé, že straré evropské země selhaly, zejména proto, že jsou v područí globálního kapitámu a finančních institucí.