PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.09.2015 21:34:08 - Fiona H.

Jak USA ovlinuje nase politiky ? Co za tim je ? Penize ci strach ?

Stropnický,Zlatuska,Telička,Sobotka....o co jde ? Jak na tyto politiky tlačí USA? Ekonomické zájmy?

Proč těmto lidem a také Babisovi občané nevěří,po jeho změně ve prospěch kvót na úkor bezpečí občanů? Na venek je Babis protiimigraci,ale když jde o dotace Agrofertu je pro imigraci...to jsou pro něj miliardy víc?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2015 8:14:39 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Myslím, že některé naše politiky ovlivňují Spojené státy hodně. Nebudu spekulovat, jestli víc nátlakem nebo penězi. Když jsem byl členem Poslanecké sněmovny, pamatuji si na ostré vyhrožování kanceláře Becker and Poliakoff, že ČR bude podrobena mezinárodním žalobám, pokud neotevře zahraničním firmám sféru hazardu a loterií. Je to firma, která i hodně ovlivnila postoj České republiky ke Kubě (už za ministra Jiřího Dienstbiera). Jak by se tvářili Američané, kdyby někdo ze zahraničí obesílal jejich kongresmany a vyhrožoval jim? To je samozřejmě jen maličká ukázka toho, co je v ČR možné. Musíme brát v úvahu i nekonečné špiclování, které ovlivňuje vrcholné politiky v řadě zemí, nejen v ČR (viz např. loňská aféra s odposlechy Merkel a Schroedra americkou Národní bezpečnostní agenturou NSA). 
Proč některým politikům lidé nevěří? Protože obecně nejsou úplně hloupí a hlavně nejsou slepí. Dají se ovlivnit, to ano, ale ne napořád. Prozření a ztráta důvěry bývají velmi bolestivé. 

Co říct k Babišovi? Je to v první řadě podnikatel.