Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2015 7:47:31 - M Klabal

NATO a co vy nato ?

Jsme v situaci, kdy se lídři států ráno sejdou a rozhodnou o bombardování Libye. To si říkají NATO. A titíž státnici se sejdou večer a mluví o lidských právech migrantů vyhnaných válkou jako EU......
Není to divné a opovrženíhodné ???
Má cenu se podřizovat takovým státníkům a nakupovat zbraně od jejich států (z ČR min +15 mld/rok do roku 1920 to je odhadem + 80mld navíc oproti současnému stavu) . Proč toto a na čí pokyn toto podporujete ? Pokud dotaz nesmažete a mne nevymažete odpovězte bez obvyklého "okecávání"

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2015 13:50:37 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, ale předně se ohrazuji, že něco okecávám. NATO sice jednalo o Libyi, ale  bombardování neprovádělo NATO, ale mezinárodní koalice, ve které ano byly i některé členské státy Severoatlantické aliance. A toto bombardování bylo pod mandátem RB OSN. A pokud si vzpomínám, tak ČR se tohoto bombardování neúčastnila. Dále nevím o tom, že by NATO nějak rozhodlo o podpoře migrantů či o dodržování lidských práv. O tom hovoří OSN či EU, ale NATO či jeho poradní parlamentní shromáždění, se zabývá problémem nelegální migrace řadu let. Ale NATO se oficiálně, ani neoficiálně nebude podílet na ochraně hranic proti nelegální migraci. To ovšem neznamená, že se na tom nebudou podílet jednotlivé členské země NATO, například v případě Řecka, Turecka či Itálie. Co s etýká nákupu zbraní, tak AČR nakupuje nejen ze zahraničí, jak to činí další státy NATO, ale i od domácích výrobců či se český obranný průmysl podílí na zakázkách. Těm číslům nerozumím, protože jsou vytažené z klobouku. Již jsem psal, že rozpočet kapitolůy 307 na tento rok je nějakých 44 miliard korun a toliko 12% je určeno na potřebné investice. Zbytek jsou mandatorní a běžné výdaje. Přitom bychom každoročně měli investovat minimálně 20%. Jako poslanec českého parlamentu se řídím svým slibem voličům a platné ústavě. Podporuji pouze takové věci, které jsou ve púrospěch občanů a českých národních zájmů.