Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2015 10:52:00 - Klíma Zdeněk

Opravdu skvělé řízení "zákonodárců" z US velvyslanectví ?

Zákon o státních zástupcích konzultuje Pelikán s americkou ambasádou !!!
...„Já o tom vyjednávání o zákonu nic nevím. Viděli jsme se teď s panem ministrem, ale o státním zastupitelství nepadlo ani slovo. Je to asi tabu,“ říká Benešová.„Hlavně že se ten návrh debatuje s americkou ambasádou. Co se nám cizí mocnost plete do naší legislativy?“

Naráží na Ukecnutí Tejce .....
Benešová narážela na úterní schůzku na americké ambasádě, kam si velvyslanec Andrew Schapiro pozval několik členů ústavně-právního výboru sněmovny. Za každou stranu někoho – vyjma komunistů.
Za ČSSD byl na setkání šéf výboru Jeroným Tejc. „Byla to spíše neformální debata s velvyslancem, mluvili jsme o fungování české a americké justice. Řeč přišla i na zákon o stáním zastupitelství, ale o tom se hovořilo spíše okrajově,“ řekl Tejc.

To by si ani ODS na triko nevzala , zešílela snad ČSSD z ANO ?
Takhle bude jen za tlupu zrádných amerických poskoků ,,,,,

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2015 13:57:35 - Ing. Antonín Seďa
 Předně chci říci, že čas od času dostávám pozvání na ambasádu USA i já, jako člen Výboru pro obranu. Je to při oslavách Dne nezávislosti či návštěvy politiků USA v naší zemi. Kdysi před lety jsme také jednali o protiraketové obraně a o zájmu USA umístnit jejich radar v Brdech. Mohu Vás ujistit, že jsem vždy hájil zájmy našich občanů a naší země. O výše zmiňované schůzce členů Ústavně právního výboru nic nevím a pokud se hovořilo o novém zákonu o státních zástupcích, tak si nemyslím, že by USA něco prosazovaly. Spíše zřejmě pan velvyslanec uvedl svůj názor na tuto připravovanou legislativu. Je tam totiž jeden velký problém. Zda mají mít státní zástupci absolutní svobodu v rozhodování či nikoliv. Obě varoanty mají svá pro i proti. Podle mého názoru by státní zástupci neměli být politicky ovlivnitelní, ale na druhou stranu by měli mít svoji osobní zodpovědnost za své rozhodování. A tím i postižitelnost. A teď je nasnadě řící, kdože bude tuto odpovědnost a postižitelnost vymáhat. Zda stát pomocí ministra spravedlnosti nebo jiná instituce.