RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.09.2015 13:51:31 - Naďa L.

Uzavřít či neuzavřít hranice?

Když se v důsledku uprchlické krize obnoví kontroly na hranicích. Myslíte si, že pak bude vůle je zas rušit? Nemůže se z dočasného stát velice snadno trvalé? A co bude pak? Konec volného pohybu, konec společné měně, volnému hospodářství atd?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2015 15:23:42 - RNDr. Luděk Niedermayer
Zatím jsme v situaci, kdy kontroly na hranicích země zavedly v souladu se schengenským systém – tedy dočasně. Moje obava ale je, že pokud nevznikne všemi přijaté řešení, jak postupovat  problému migrace a pokud země nezačnou sbližovat azylovou politiku, může opravdu dojít ke konci schengenu, jak konec konců naznačuje text v Economistu, který uvádím na svém facebooku.

Nedohoda totiž znamená, že vnější země Schengenu mají nést plnou váhu problémů s uprchlíky. A to je vede k nedodržování pravidel, které k nelegálním a těžko zvladatelným přesunům azylantů Evropou, na který řada zemí reaguje snahou migranty přesunout k sousedovi….