PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.10.2015 10:50:14 - RoKo53

Nemoci mocných

Dobrý den.
Před časem jsem četl knihu nemoci mocných a možná ještě trochu pod vlivem této knihy se domnívám že Paní Merkelová je psychicky nemocná.
Pokud tomu tak je, tak je to pro evropské národy a snad i pro celý svět
nezvratné neštěstí.
Nemohli by se na ni podívat lékaři ?
Jaká je vlastně ochrana před psychicky nemocnými politiky ?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Roman Kotuč

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.10.2015 19:22:30 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Kotuči, Merkelová mi nepřipadá nemocná, je jenom neskutečně omezená. Řídila se průzkumy veřejného mínění, které jí nahrazovaly vědomosti i vlastní názor. Bylo tomu tak např. v případě zavření jaderných elektráren po tragédii ve Fukušimě a je tomu tak v případě migrantů. U nich průzkumy také zpočátku vyznívaly v jejich prospěch. Jenže poté, co Němci pocítili přínos migrantů na vlastní kůži, nálada se změnila a pozitivní vnímání migrantů se vytratilo. Merkelová má velký problém, protože do tohoto směru nainvestovala moc politického kapitálu. Je v pasti. To není ale odpověď na to, co s duševně nemocnými politiky. Jediným lékem je důsledná demokratická kontrola ze strany veřejnosti.