PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.10.2015 12:50:43 - chromozom

Opencard

Věříte ještě dnes tomu, že za Opencard ponese někdo z politiků odpovědnost nebo dojde k promlčení? Co dokázala v tomto případě komise, které jste členem? Není zbytečná?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.10.2015 23:31:06 - PhDr. Daniel Korte
 Před soudem stojí exprimátor Svoboda a spol., kteří kauzu zdědili a ocitli se v pasti. Buď mohli odepsat 1,3 mld Kč a oznámit lidu: "Milí Pražané, pořídili jste si kartičku a koupili na ni předplatné. Máte smůlu. Od zítřka si kupujete papírové jízdenky." Anebo v projektu přechodně pokračovat a hledat nové řešení. Nic nezavinili ani nezpůsobili škodu, zatímco původce celého toho podvodu - exprimátor Bém - chodí po světě a vesele se chechtá.
Vyšetřovací komise pracovala téměř rok - její práce skončila loni v prosinci podáním závěrečné zprávy - a je to jediná vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny z cca 20, která dospěla k jasným závěrům: projekt Opencard byl od počátku koncipován jako sofistikovaný komplexní podvod, resp. tunel na veřejné peníze. Na to upozornila ve svém trestním oznámení tehdejší zastupitelka dr. Jana Ryšlinková. Jeho vyšetřování bylo prováděno nedbale (možná úmyslně), dozorová st. zástupkyně dr. Dagmar Máchová je prokazatelně zmanipulovala. Komise proto podala trestní oznámení na orgán Policie ČR a zmíněnou st. zástupkyni. Pokud by Vás to zajímalo, najdete závěrečnou zprávu ve sněmovních dokumentech pod číslem 1699.