PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2015 9:16:17 - Katka L.

Jak dlouho nechá EU dveře otevřené všem migrantům?

Vysvětlil někdo Merkelové a spol, že opravdu se Afrika nevejde do Evropy? Přijde mi, že si to neuvědomují........dle toho, co činí...

Dále jsem si všimla a nejen já, že od doby vzniknu skupiny Frontex, se imigrace zhoršila, tím, že vozí imigranty jako na běžícím pásu.... Záměr k rychlejšímu rozložení Evropy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2015 23:06:53 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Proces střízlivění už začíná, pozdě, ale přece. V současnosti 51% obyvatel EU soudí, že jejich vlády by neměly dovolit migrantům vstoupit na území jejich země. Ve Východní Evropě je toto číslo vyšší - 62%. V Maďarsku jde o 68%, v Polsku 51%, v Bulharsku 62%, v ČR dokonce 73%. Přes masivní propagandu ve prospěch migrantů se veřejné mínění obrací i v Západní Evropě. V Německu to bylo 35%, v Británii 43%, ve Francii 47%. Ve Spojených státech, které vytvořili do značné míry přistěhovalci, je 35% obyvatel proti tomu, aby vláda povolila vstup migrantům na jejich území. Názor, že to má vláda povolit, sdílelo v Německu 58% obyvatel (nejvíce v EU), nejmenší podporu měl tento krok v naší zemi (17%). V Británii je podíl rovnocenný. Putin prohlásil, že takzvaná uprchlická krize je výsledkem chybné a selhavší politiky USA, kterou Evropská unie slepě následovala a ponese za to následky. To je střízlivé hodnocení. Jsem toho názoru, že EU se nakonec vzpamatuje, ale průvodním jevem bude vzestup pravicově populistických stran, které jsou dokonce i v klidné severní Evropě. Na zahraničním výboru EP (AFET) prohlásil komisař Avramopoulos, že politické důsledky uprchlických kvót i imigrační politiky EU Evropskou komisi nezajímají. Politický vývoj komisi brzy přesvědčí, aby se o to hodně rychle začala zajímat.