Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2015 10:14:01 - Šlégr

Na zaměstnávání příbuzných nevidím nic špatného.

Dělá to spousta lidí. Nechápu ale, proč se obklopujete lidmi, kteří svou práci nemohou vykonávat na 100% protože mají i své povolání a na ÚP čekají tisíce žadatelů, kteří by třeba byli schopni pro vás udělat více? A není to tak, že tím, že výplata na asistenty nejde přímo z vaší kapsy, ale našich daní, je vám to jedno? A co třeba, že by pro vás mohli organizovat nějaké setkání s občany? Třeba prezident jezdí po krajích. Vy máte sice poslaneckou kancelář, ale myslíte, že to stačí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2015 15:51:50 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Můj asistent pan Ing. Jiří Faltýnek vykovává svědomitě mnou určené úkoly. To je hlavní hledisko na daný problém. Osobně jsem přesvědčen, že mladé lidi, kteří mají zájem jít do politiky, je třeba podporovat. Učím na vysoké škole studenty a tady v politice, i když jsem taky jen pokročilejší začátečník, tak vidím, jak moc je potřeba ochotných lidí, kteří mají opravdovský zájem o politiku a nikoli o politikaření. Politikaření je stále velkým nešvarem naší politiky, ale to asi všude v jisté míře. Naše demokracie je stále ještě velmi mladá a naši nástupci budou mít ještě hodně práce, aby demokratické principy parlamentní diskuse převážily nad upřednostňováním osobních zájmů. Je moc dobře, že se to učíme a je dost dobře, že se k parlamentní demokracii krůček za krůčkem blížíme. Nic lepšího neznáme, jak bylo již opakovaně řečeno. Ale ještě zpět k poslední části dotazu - taky jezdím po krajích. Zrovna za 14 dní to bude do Zlínského kraje. 
S pozdravem

prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
předseda Výboru pro zdravotnictví PSP ČR