PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2015 10:40:56 - mirekL.

(ne)informovanost

Dobrý den, kde je podle vás v případě politiků a korupce nebo jiné nezákonné činnosti hranice mezi tím, co by měla z vyšetřování veřejnost vědět, a co by mělo zůstat tajné? Například dřív mi přišlo, že v případě zatýkání politiků uniká do médií až moc informv Olomouckém kraji a informace nemáme skoro žádné

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2015 23:31:11 - PhDr. Daniel Korte

Dobrý den,

ten problém, je přece širší. Největším neřádem v tzv trestním řízení jsou přece úniky ze spisů. Přístup ke spisu - tj. právo do něj nahlížet - mají podle trestního řádu orgány činné v trestním řízení (policie, státní zástupce, soudce) a obhajoba (obviněný/obžalovaný a advokát). Únik z trestních spisů do médií je trestním činem. Mám za to, že mimořádně závažným: může sloužit k manipulaci s vyšetřováním a vydíráním, ale zejméně narušuje důvěru veřejnosti ve férovost trestního řízení, a tudíž ve spraqvedlnost jako takovou, a otravuje atmosféru ve společnosti. Vezměme si jenom kauzu Nagoyvá - Úřad vlády, pod níž je podepsaná dvojice Šlachta (ÚOOZ) a Ištván (Vrchní st. zastupitelství v Olomouci) a která vedla svou mohutnou medializací k pádu vlády a v posledku ke změně režimu ve volbách od liberálně demokratického k estébácko-orientálně autokratickému, či mohutná mediální ofenbzíva včetně úniků ze spisů proti firmě Oleo Chemical ve zcela "nezávislých" Lidových novinách, jež vlastní A. Babiš, usilující pět let tuto firmu násilně převzít. Z tohoto zorného úhlu máte veškeré informace, které potřebujete: pod tzv. olomouckou kauzu je přece podepsána osvědčená dvojice Šlachta-Ištván! Sapienti sat.