Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2015 15:09:16 - Kusáková

opozice

Jak byste si představovala práci konstruktivní opozice? Jaké by podle vás měli být její pravomoci? Všimla jsem si totiž, že ze všech stran vám nejvíce chování opozice vadí. Dokonce se kvůli tomu střetl i Babiš s Bělobrádkem. Vy byste byla také pro oslabení pozice opozice? A co kdybyste ji zazdili úplně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2015 13:05:54 - Mgr. Jana Pastuchová

Vážená paní Kusáková,
určitě nejsem pro "zazdění" opozice, jak píšete. Opozici respektuji a uznávám ji. Sama jsem, nikoliv jako poslankyně ale jako zastupitelka města, v opozici, takže vím, že je to nelehká pozice. Nikdy bych si ale nedovolila naschvál mrhat časem svých kolegů, házet jim klacky pod nohy, plácat hlouposti, jenom abych pozdržela něco, co se mi zrovna nelíbí. Takový přístup nikam nevede a plýtvá s veřejnými prostředky. Opozice může své názory prosazovat přeci jinak, např. formou pozměňovacích návrhů, argumentací ve výborech. Musí mít ale hlavu a patu. Já osobně jsem zastáncem toho,  obzvlášť u těch zcela zásadních zákonů, aby došlo k dohodě napříč politickým spektrem. Situace je ale taková, že to ve sněmovně bohužel není skoro možné. A není to možná ani záležitost celých poslaneckých klubů, ale pouze několika konkrétních lidí, kteří prostě chtějí být vidět v televizi za každou cenu. Ať koalice nebo opozice, cíle bychom měli mít přeci stejné, a to naplnit očekávání našich voličů.

S úctou,
JP