Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2015 6:26:27 - Columbo2

Naši zpěváci s Alexandrovci Vám vadí,ale co vaši straničtí kolegové svazáci?Topolánek,Nečas,Němcová atd??

Socialistický svaz mládeže je jednotnou, dobrovolnou, společenskou organizací, představitelem mladé generace ČSSR a blízkým spolubojovníkem KSČ. Sdružuje ve svých řadách chlapce a děvčata Československé socialistické republiky, aktivní budovatele a obránce vlasti. Socialistický svaz mládeže rozvíjí svoji činnost pod vedením Komunistické strany Československa - vedoucí síly naší společnosti. Vychází z programu a cílů KSČ, rozvojem všestranné činnosti získává pro jejich uskutečňování mladou generaci. Vede mladé lidi k činorodému vztahu k práci, studiu a životu v rozvinuté socialistické společnosti, usiluje o to, aby získávali v SSM zkušenosti z politické a veřejné činnosti a učili se být dobrými hospodáři své země, spolupodílí se na formování jejich třídního vědomí a socialistické morálky. Socialistický svaz mládeže cílevědomě připravuje a doporučuje své nejlepší členy za kandidáty na členství v Komunistické straně Československa.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2015 9:56:14 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

ve svém dotazu spojujete dvě diametrálně rozdílné věci. Alexandrovci jsou tělesem, které jakožto propagandistický nástroj vždy bylo úzce spojené s politikou totalitního komunistického režimu SSSR. Nic na tom nemění ani fakt, že Sovětský svaz dnes již neexistuje. Alexandrovci totiž ani dnes nejsou apolitickým uměleckým uskupením, ale otevřeně se ztotožňují s autokratickým systémem prezidenta Putina, který v Rusku panuje pevnou rukou. Jak příznačná pro tuto jejich roli opory Putinova režimu byla píseň, kterou složili na oslavu protiprávního obsazení Krymu.

Co se týká mých kolegů z ODS, nevím, z jakých zdrojů čerpáte. Ale i kdyby byly informace o jejich členství v SSM pravdivé, nezaměňovala bych jej s otevřenou podporou minulého režimu, za které považuji zejména členství v KSČ či spolupráci s StB. V této souvislosti musím zdůraznit, že ODS je jednou z mála stran, která v rámci vnitrostranických pravidel neumožňuje kandidovat nikomu, kdo má pozitivní lustrační osvědčení. Tato podmínka bude platná i přesto, že spolupráce s StB je dnes tolerována dokonce i některým vládním představitelům.

Jana Černochová