Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2015 9:51:55 - Ghanila

V.B.,Francie,Svedsko- cesta do dob kamenych ???

Dobrý den,nedávno jsem četla zprávu od sociologa,který varuje před africko-muslimskou migraci. Jde o výzkumy ze škol,kde emigranti tvoří značnou část mladé populace a výsledky jsou šokující!Až 60% nedokončí základní skolu,pro pracovní trh absolutně v Evropě nepouzitelni.Zbyla část 20% tak tak proleze. Jaka je tudíž budoucnost těchto států?Čeká tyto státy cesta do dob kamenych??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2015 9:46:17 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

to je velmi těžká otázka. Úroveň vzdělání v rozvojových zemích není nijak vysoká a pokud by z těchto zemí v souvislosti s migrací měla odcházet ještě navíc ta vzdělanější část společnosti, což se mnohdy děje, pak budoucnost těchto zemí může být skutečně velmi ohrožena. I to je podle mého názoru důvod, proč bychom se měli naopak snažit zejména ekonomicky motivované migraci zamezit a proč bychom se měli snažit těmto zemím a těmto lidem prostřednictvím různých rozvojových programů směřovaných i do oblasti vzdělání pomáhat. Problém chudoby a zaostalosti v těchto regionech rozhodně nevyřeší, když všechny, kteří si seženou dostatečné množství peněz na přesun do Evropy, přijmeme. Je zjevné, že to může být často spíše na škodu.

 Jana Černochová