Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2015 15:03:18 - neblokujtemne!

Skutečně se domnívate, že v ČR nemáme zkušenosti s asimilaci?

Já si myslím že máme, ale velmi špatné. Víte o tom, že se v ČR zvýšil počet oblastí, ve kterých žijí "nepřízpusobiví" na dvojnásobek? A Vy nám chcete "zajistit" další divoký nárust, protože stávající běženci nejsou nikde registrování, všichni nedostanou azyl a budou se "potloukat" po celé Evropě bez souciálního a zdravotního zajištění. Vy si skutečně myslíte, že tato situace nevzbuzuje oprávněné obavy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2015 7:43:34 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.
 Dobrý den,

myslím, že jsem nic z toho, o čem píšete, nikdy neřekl ani nenapsal.

O zvýšení počtu oblastí, kde žijí "nepřízpůsobiví" občané vím. Je to agenda, kterou má na starost pan ministr Dienstbier. Není, zdá se mi, ve své práci příliš úspěšný, spíše je tomu naopak.

Co se týká současné imigrační vlny a naší imigrační politiky, jsem pro to, aby se velmi přísně dodržovala pravidla schengenské a dublinské dohody. to znamená, že do evropského prostoru, kde byly zrušeny hranice, má právo vstoupit jen oprávněný žadatel o azyl. Tj. ten, kdo je ve své zemi ohrožen na životě atp. V žádném případě nesmí přes vnější hranice přejít nikdo nelegálně, bez dokladu totožnosti nebo ekonomický imigrant. Tyto principy však země jako Německo masivně porušují.

Myslím si také, že Česká republika by měla změnit svou imigrační politiku z pasivní na aktivní. Neměla by čekat na to, koho nám přivane na naše území další konflikt někde ve světě nebo koho se nám bude snažit vnutit Brusel. Naopak by se měla rozhlížet po světě, zejména v našem okolí a motivovat k imigraci do Čech mladé, perspektivní a  vzdělané lidi, kteří mohou naší republice být v budoucnosti přínosem.
Jedním z nástrojů takové politiky by mohlo být například cílené  poskytování stipendií studentů ze zemí jako je Ukrajina atp. u kterých je předpoklad, že v naší zemi zůstanou žít po vystudování školy natrvalo.