Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.11.2015 18:55:27 - Josef W.

Hellerova totalita II

2 otázky:
a) Opravdu si myslíte, že země, kde se pravidelně konají volby, existuje svoboda projevu a soutěž politických stran, je už kvůli tomu ideální zemí? Opravdu nám tedy tvrdíte, že dnes žijeme v ideální zemi?
b) Na Ukrajině skutečně fungovalo víc než 10 státních a soukromých televizí a víc než 100 časopisů různých politických názorů. Pravidelně se konaly volby (celostátní i regionální), v nichž vítězily různé strany. K potlačování osobních a politických svobod opravdu nedocházelo. Znovu se tedy ptám: odkud čerpáte své jedinečné tvrzení, že za Janukoviče byla na Ukrajině totalita?
(Moje zdroje jsou např. NYT, The Guardian, FAZ, Der Standard...; tam se nikdy o Janukovičově režimu nepsalo jako o totalitě).

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.11.2015 17:46:37 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
ad 1) V minulém odpovědi jsem psal, že se dle Vás zřejmě jednalo o ideální zemi a nemáte čerpat pouze z ruské propagandy. Jinak ano, tyto znaky (svobodné volby, svoboda slova atd.) jsou nesporně spjaty s ideální zemí, nikoli však jediné a postačující. Předpokládal jsem, že jste to pochopil. 

Ad 2) Nedílnou součástí totalitního režimu je mučení, persekuce, unášení, političtí vězni atd. Pokud umíte s googlem, najdete zdrojů nemálo. Pokud ne, zde jsou alespoň dva:
http://www.rferl.org/content/ukraine-bulatov-unbearable-torture/25255177.htmlhttp://www.rferl.org/content/ukraine-activists-automaidan/25241507.html
Přeji pěkný den.
S pozdravem
Šimon Heller