PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.11.2015 10:21:14 - David Baštář

Proc Soros nevezme uprchliky do USA ???Penize ma...

Proč jim tam nepostaví bydlení,firmy ať mohou pracovat ??? Když je tak pro lidská práva ?? Pokud ne,tak je jasné,že chce zničit Evropu...máte pravdu a většina Evropanů má stejný názor...Musíme se vyzbrojit,bude mobilizace ??

Proč nepostaví ploty Itálie,Řecko u břehu ???Prostě je do vnitra nepustit...toto je válka o zdroje ...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2015 1:36:21 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Vážený pane Baštáři, na vaši lavinu otázek nelze odpovědět dostatečně erudovaně na tak malé ploše. Soros je finančník, který zbohatl na měnových spekulacích a nyní si hraje na myslitele a humanistu. EU je nepochybně obětí sofistikovaně řízené uprchlické vlny, o čemž svědčí fakt, že uprchlíky těžko najdete mimo předem vytyčené a naplánované trasy. Mezi adepty případné psychiatrické péče bych zařadil ty, kteří hledají původce migrační vlny v Ruské federaci. Ta má v současnosti úplně jiné starosti. Bitva o zdroje, o které mluví např. německý ekonom Gabor Steingart, už delší dobu probíhá, ale to nesouvisí se selháním schengenského systému, zejména v Itálii a Řecku. Schengenský systém vložil ochranu vnějších hranic do péče hraničních zemí, které dostávaly na tuto ostrahu vnější hranice prostředky v rámci programu Frontex. Jsem hluboce přesvědčen, že Schengen a Frontex nemohou fungovat, pokud se nestanou věcí všech členských států EU. Všechny tyto státy by se měly podílet na ochraně vnější hranice unie nejen finančně, ale i poskytováním policejních a vojenských jednotek. V oblasti Středomoří by mělo operovat stálé loďstvo, které se o tuto ochranu bude starat v první řadě. Pak by nedocházelo k takovým havarijním situacím jako na ostravě Lampedusa. Otázka hranic vyžaduje nové koncepční promyšlení a také celý dublinský systém. Mimochodem tzv. uprchlické kvóty byly pojaty právně velmi pochybným způsobem, a to jako jakýsi pozměňovací návrh k dosud platnému a nefunkčnímu systému Dublin III.