RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.11.2015 19:38:03 - Docent

EU

Dobrý den, má na Vás 3 otázky. 1) KDy si myslíte, že se EU rozpadne? Pokud se něco radikálně nezmění a pojede pořád stejným kurzem tak příští prezidentkou Francie bude paní Le pen. A co pak? 2) Kolik stojí roční provoz této insituce se všemi svými budovami a úředníky? 3) Jak se Vám spolupracuje s agentem Plavcem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2015 11:25:02 - RNDr. Luděk Niedermayer

 Dobrý den. 1. Doufám, že nikdy, EU potřebujeme a stojí na silných základech, byť se to v této době nemusí zdát. Je to ale na nás, pokud ji budeme chránit a pečovat o ni společně, o její budoucnost se nebojím. Pokud bychom tak nečinili, začal bych si dělat velké obavy. Volby ve Francii ukázaly, že pane le Pen má menší podporu, byť rozhodne ne marginální. Proto věřím, že se prezidentkou nestane a nemusíme předjímat tragické osudy. 2. Provozní náklady EU činí asi 6 % rozpočtu. Rozpočet EU pak činí asi 142 miliard EUR. To se zdá jako obrovská částka, představuje však pouhé 1 % celkové hodnoty statků a služeb, které ekonomiky států EU za rok společně vytvoří. V poměru HDP jsou tedy náklady na provoz někde na 0,06% HDP. To by v čechách dělalo tuším 2,5 miliardy. Kdyby tolik stála naše administrava (i když je samozřejmě širší než ta Bruselská), byl bych docela spokojen J  3. S žádným agentem Plavcem nespolupracuji. Alespoň, pokud vím J