Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2015 9:45:30 - Kateřina Karásková, Praha

uprchlíci

Dobrý den, chtěla bych se vám zeptat na dvě věci, které spolu tak trochu souvisí. Za prvé, proč si myslíte že Německo najednou změnilo přístup k uprchlíkům? Ještě nedávno Merkelová slibovala azyl všem uprchlíkům. To byla tak naivní, že si myslela, že to bude možné v praxi, nebo co se stalo? A druhá věc, jak podle vás zajistit, aby nedošlo k tak masivnímu exodu také v případě afrického obyvatelstva? Hodně se o tom teď mluví. I když je to za 5 minut dvanáct lepší než po dvanácté...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2015 14:14:30 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

 Dobrý den,

děkuji za dotaz. Německá kancléřka, podle mého, otevřela hranice své země imigrantům ze Sýrie jednak z mezinárodně-politických důvodů, kvůli tlaku z USA, kvůli snaze být důležitým hráčem při řešení středovýchodní krize a jednak kvůli vnitřní politice. Vzpomeňte na opakovaná prohlášení A.Merkelové, jak imigrace přinese do Německa novou pracovní sílu. Vzápětí však Německo zjistilo, že zájem nikoli o práci ale o sociální výhody v Německu je tak velký, že nápor imigrantů nezvládne. Kromě toho země jako Česká republika a další se odmítly o "přebrané" německé imigranty odmítnutím kvót  postarat.

Evropa musí ukázat, že přijme jen ty uprchlíky, kteří mají na azyl skutečně  nárok a ne ty, kteří jdou do Evropy za snazším životem. Takové musí "šmahem" vracet. Pak si ti ostatní rozmyslí se na dalekou, drahou a nebezpečnou cestu do Evropy vůbec vydat.