Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2015 10:46:16 - Pariska

PRAY FOR PARIS

To, co se stalo ve Francii je tragédie. Napadá mě, proč si teroristé ze všech zemí vybírají nejčastěji právě Francii? Není přece sama, kdo s islamisty bojuje! A druhá věc, může teroristický útok něco zásadního změnit v přístupu EU k uprchlíkům? Možná to bude znít drsně, ale proč bychom vůbec za těchto okolností měli uprchlíkům pomáhat? Máme svých problémů dost, a co se děje v Africe nám může být přeci jedno. A kdyby nebyla na BV obrovská naleziště ropy, myslím, že by nám byly ukradeny i tyto země. Navíc je evidentní, že o naši pomoc nestojí a velmi často ji zneužívají!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2015 13:59:51 - Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

 Dobrý den,

děkuji za váš dotaz. Je pravdou, že se v poslední době teroristé zaměřili právě na Francii. Francie však jistě není jejich jediným cílem. Vzpomeňte jen na nedávné výbuchy v Belgii a již dříve v Londýně nebo Madridu. Je ale pravdou, že ve Francii žije velká muslimská komunita, možná až 8 milionů, z nich zdaleka ne všichni se cítí být loajální vůči své zemi. Stojí za tím, kromě jiného i zcela nezvládnutá integrační politika francouzských vlád a zní vycházející frustrace 2. a 3. generace imigrantů ze severoafrických zemí.

Co se týká pomoci uprchlíkům, myslím si, že by se ji mělo dostat opravdu jen těm, kteří ji, podle azylových zákonů opravdu potřebují. Určitě by proto neměla směřovat k imigrantům, kteří jdou do Evropy za snazším živobytím nebo sociálními výdobytky. A už vůbec ne k těm, kteří přicházejí bez dokladů nebo s falešnými dokumenty  u kterých nelze zjistit jejich skutečnou totožnost. Právě mezi nimi se budou skrývat ti, kteří přicházejí do Evropy ve jménu zvráceného pojetí víry vraždit.