PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2015 21:56:59 - PVanek

Předseda

Dobrý den,
Proslýchá se, že by si vás někteří členové strany uměli představit jako nového předsedu KSČM. Je-li to pravda, přijal by jste kandidaturu na předesdu? Děkuji PV

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2015 7:09:40 - PhDr. Josef Skála, CSc.

První z nich mne s tím začal bombardovat už před rokem. Mezitím k němu přibyla spousta dalších. Já na to, ať si najdou někoho chytřejšího a krásnějšího. Oni zas, ať si nedělám šprťouchlata. Změna je načase. Kritické nálady nás předbíhají stále víc. Zatím z nich těží síly, které si to nezaslouží. Nechat to tak by byla cesta do politické nicoty. Na prahu krizového rozcestí je to to poslední, nač máme právo.  

Já sám mám - už jsem se k tomu vyjadřoval i v Parlamentních listech - jedinou podmínku: že to nebude ve stylu "sám voják v poli", ale společný postup party, co táhne za jeden provaz. Už je pohromadě. Rychle se rozrůstá. Prokáže-li se, že to myslí opravdu vážně, schovat se za bukem by byla zbabělost. 

Spousta výročních schůzí strany, předcházejících sjezdu, se s návrhem, který zmiňujete, ztotožnila. Teď projednávají nominace už i okresní konference strany. Na první, konané minulou sobotu, jsem ji dostal jako jediný. Desítky dalších jsou teprve před námi. Tady se ukáže jako na dlani, koho si členská základna přeje a jak moc. Potvrdí-li se, že to, nač se ptáte, není solitérem na poušti, je to výzva, před níž chlap neutíká.