PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2015 16:49:48 - nav

Kdo je odpovědný za smrt migrantů?

Vážený pane doktore.
Zajímalo by mne, zda se v EP nějakým způsobem řeší důsledky nezodpovědného jednání a konání těch představitelů EU, které ve svém výsledku vede ke smrti stovek a snad i tisíců nešťastníků. Tito lidé pod vlivem často nereálných slibů svěřují své životy do rukou převaděčských mafií, často s fatálním výsledkem.

Jsem přesvědčen, že tak bohatý útvar, jakým EU bezesporu je, mohl zorganizovat bezpečnou přepravu mnoha těchto pozvaných, kteří nyní de facto díky tomu umírají při nesmyslné přepravě z jednoho bezpečného státu do druhého (viz. Turecko - Řecko). Rovněž tak mohl být v případě jejich organizované přepravy snadno zabezpečen výběr těch nejpotřebnějších, jejich evidence i s předstihem vytvořeny podmínky pro jejich ubytování, případně další organizačně integrační aspekty.

Naše bulvární "veřejnoprávní" media se ožehavým otázkám vyhýbají. Já mám za to, že by tento problém měl být posuzován jako zločin a odpovědní politici by měli nést odpovídající důsledky.
L.Beneš

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 16:00:06 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Beneši, za smrt migrantů jsou odpovědni nezodpovědní politici a organizovaný zločin v podobě převaděčských mafií. Pro ně je to obrovský byznys, jehož důsledky draze zaplatíme my všichni, a jak se ukázalo v Paříži, nejen penězi, ale i životy. Já jsem pro přístup, který zvolila Austrálie. To je příklad hodný následování. A nevadí, že potopili několik lodí. Zabránili daleko větší tragédii pro řídce osídlený kontinent. Australané mají právo na obranu. My také.  Je nejvyšší čas přejít od ideologických šablon k pragmatickému a diferencovanému přístupu.